Blog menu

Laatste blogposts

Je winkel voorbereiden op de zomer sale, wat heb je nodig?

1312 Views
Geplaatst in: Winkel verpakkingen

brown paperbag sale

Zomersale in juni

Hoe bereid je je winkel voor op de grote uitverkoop periode in de zomer? In deze blog geven wij je tips en praktijkvoorbeelden, ook vind je een selectie van de sale verpakkingen.

Inventarisatie, Selectie & Planning

Welke items in de winkel wil je afprijzen en op welke manier? Belangrijk is om ruim van te voren te beginnen met de voorbereidingen, dan hoef je je tijdens de zomersale alleen nog maar te focussen op de verkoop.

Hoe bereid je je goed voor op de uitverkoop periode?

1. Inventarisatie

Start met de inventarisatie van producten die in de uitverkoop gaan en bepaal zo hoeveel sale verpakkingen je dient in te kopen.

2. Selectie

Selecteer uit de Sale verpakkingen welke je wilt hebben. Een paar voorbeelden:

- Een kledingwinkel die elk jaar een paar kledingrekken reserveert voor de uitverkoop heeft sale verpakkingen nodig die herbruikbaar zijn. Zij kiezen voor een stoffen Sale label voor aan de kledinghangers.

- Een winkel met woonaccessoires heeft grote en kleine producten in het assortiment. Zij kiezen voor hanglabels in combinatie met jute touw om aan de producten te hangen. 

- Een bijouterie met kostbare sieraden wilt een bijpassende luxe sale uitstraling hebben tijdens de uitverkoop. Zij kiezen voor satijn lint met sale bedrukking om aan te geven dat de sieraden in de sale zijn en plakken daarbij een subtiele uitverkoop banner op de etalageruiten.

- Een toeristenshop heeft vele souvenirs in de winkel liggen. Zij willen snel de producten in de uitverkoop zetten en kiezen voor felgekleurde ronde kortingsstickers in diverse percentages.  

- Een schoenenwinkel met schoenen in het hoger segment wilt dat in de sale uitingen ook het merk wordt gecommuniceerd. Zij kiezen voor bedrukte tassen met eigen logo en speciaal ontworpen sale design.  

3. Planning

Plan van te voren in wie welke dag(en) de winkel omtovert voor de zomer sale en communiceer dit ruim te te voren met je team.

Schat in hoeveel tijd er nodig is om producten af te prijzen en de winkel een uitverkoop uitstraling te geven. Een hanglabel beschrijven met de nieuwe prijs kost bijvoorbeeld meer tijd dan een sticker plakken waarop al staat dat het artikel 50% korting heeft. Een uitverkoop banner op de ruiten plakken, gaat toch beter met z'n tweeën dan alleen. Houd hier rekening mee.

Ten slotte wensen wij jou veel succes met de zomer uitverkoop! Heb je nog vragen, laat het ons dan weten via [email protected].

SALE VERPAKKINGEN

Een selectie van de meest gekozen Sale verpakkingen:

Wil je alle verpakkingen zien die je tijdens de uitverkoop kunt gebruiken? Deze hebben wij voor je verzameld op pagina.

Bekijk alle SALE verpakkingen

Tags : Sale, Uitverkoop, Zomer

Previous post Next post

Laat een bericht achter