Blog menu

Laatste blogposts

Wat heb je nodig bij het maken van een mondkapje?

1637 Views

Naast het kopen van een mondkapje is het natuurlijk ook mogelijk om er zelf eentje te maken. Een mondkapje bestaat uit drie lagen: striklint, stof voor over de neus en mond en een filter om bacteriën tegen te houden. Bij Paco Verpakkingen is keperband verkrijgbaar, wat gebruikt kan worden als striklint. Welke materialen daar precies geschikt voor zijn kan je lezen in deze blog.

Keperband wit

1. Keperband

Voor het maken van mondkapjes wordt vaak gebruik gemaakt van keperband. Dit is een rechte, in visgraat geweven band gemaakt van stevig katoen. Omdat het zo stevig is, is het ideaal voor het maken van mondkapjes. Het lint kan gebruikt worden als striklint om een mondkapje op het hoofd te bevestigen. Keperband is wasbaar en zacht, wat het ideaal maakt voor dagelijks herhaalgebruik. Het lint is verkrijgbaar op onze webshop onder het kopje ‘inpaklint’ en per rol van 100 meter te bestellen. Het lint is verkrijgbaar in de kleuren wit en ecru met beide een dikte van 15 mm.

2. Filter

Als filter zou je een stukje keukenpapier kunnen gebruiken, dit kan om een aantal uur vervangen worden voor betere bescherming. De filterfunctie van de combinatie tussen de stof en papier zorgt voor 90% bescherming vergeleken met een officieel mondkapje.

3. Stof

Het mondkapje bestaat voor het grootste gedeelte uit stof. Het is hierbij belangrijk dat je verschillende lagen stof gebruikt. Een combinatie tussen een buitenste laag van katoen en een binnenste laag van chiffon werkt het beste. Door de  buitenste laag van katoen worden alle grote druppels tegen gehouden. De kleinere druppels worden tegengehouden door de binnenste laag met het chiffon.

Hopelijk heb je extra tips opgestoken en ben je door deze blog beter instaat om jezelf en je omgeving te beschermen tegen het Coronavirus. Mocht je nog vragen hebben over de soorten keperband of andere verpakkingsmaterialen, stel ze dan gerust via [email protected].

Bekijk het keperband

Previous post Next post

Laat een bericht achter