Blog menu

Laatste blogposts

4 redenen waarom pergamijnzakjes een goed alternatief zijn voor plastic zakjes

3758 Views

Met z’n allen verbruiken we veel plastic wat eigenlijk niet nodig is. Ook bij het kiezen van een verpakking wordt er vaak gekozen voor een plastic verpakking, terwijl er zo veel goede alternatieve zijn voor plastic. Een voorbeeld van een goed alternatief van plastic zakjes, zijn pergamijn zakjes. Pergamijnzakjes zijn zakjes gemaakt van pergamijnpapier. Dit is een glanzend, semi-transparant, glad papier dat een vintage uitstraling geeft. Waarom de pergamijn zakjes een goed alternatief zijn voor plastic verpakkingen is te lezen in deze blog.

1. Milieuvriendelijk

De belangrijkste reden is dat onze pergamijn zakjes gemaakt zijn van pergamijn papier. Dit is een licht doorschijnend soort papier dat duurzaam wordt geproduceerd. Dit houdt in dat er tijdens het productieproces geen milieuvervuilende stoffen vrijkomen. Bij de productie van plastic komen er wel milieuvervuilende stoffen vrij, hierdoor is een zakje van pergamijn een goed alternatief. Naast dat het duurzaam geproduceerd wordt, is het materiaal 100% recyclebaar, composteerbaar en zuurvrij. Door gebruik te maken van pergamijn zakjes in plaats van plastic zakjes, zorg je er dus voor dat er niet meer vervuilende stoffen in het milieu terecht komen. Daarnaast is het pergamijn vochtwerend en ook sterk wanneer het nat is, waardoor het ook geschikt is voor het verpakken van levensmiddelen.

2. Verschillende formaten 

Ook zijn de pergamijnzakjes verkrijgbaar in 10 verschillende gangbare formaten. Deze formaten variëren van klein tot groot waardoor er altijd wel een formaat bij zit voor jou. Wij hebben gekozen om de pergamijnzakjes te verkopen in de formaten die het meest verkocht worden op het gebied van cadeauzakjes. Zo kan je van een plastic zakje makkelijk overstappen op hetzelfde formaat van pergamijn. Het pergamijnzakje heeft een klepsluiting die makkelijk dichtgeplakt kan worden met een sticker.

3. Verschillende functies 

Omdat de pergamijn zakjes in veel verschillende maten verkrijgbaar zijn, kan je ze voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Officieel worden de pergamijnzakjes gebruikt als cadeauverpakking. Pergamijnzakjes worden vooral gebruikt in winkels om kleine artikelen in mee te geven zoals, een kaart of een foto. De pergamijnzakjes worden ook vaak gebruikt als sieradenverpakking of om stationery, knopen of postzegels in te verpakken. Dit geeft het artikel een luxere uitstraling dan het gebruik van plastic zakjes. Ook worden de pergamijn zakjes vaak als wietzakje gebruikt. Nieuw in ons assortiment is daarom een pergamijnzakje met een cannabis blad als bedrukking. Dit is een zakje met het meest gangbare formaat voor de verkoop van wiet. Ook voor coffeeshops is het een goed alternatief om gebruik te maken van een pergamijn zakje in plaats van een plasticzakje.

4. Personaliseren 

De pergamijn zakjes zijn van zichzelf licht transparant. Wil je iets wat meer opvalt dan kan je altijd kiezen voor een bedrukking. Ook de pergamijn zakjes kunnen namelijk makkelijk bedrukt worden met je eigen logo of print. Naast een bedrukking kan je ook kiezen voor een sticker. Met deze stickers plak je het pergamijnzakje makkelijk dicht. Deze stickers verkopen wij in veel verschillende kleuren en formaten. Ook kan je ervoor kiezen om je eigen sticker te laten bedrukken. Dit geeft het zakje een persoonlijke uitstraling. Ben je geïnteresseerd in het bedrukken van pergamijnzakjes, stickers of een andere soort verpakking, neem dan een kijkje op onze drukwerk pagina of neem contact met ons op via [email protected].

Over het algemeen zijn onze pergamijn zakjes dus een heel goed alternatief voor de plastic zakjes. Niet alleen door de luxere uitstraling maar ook omdat het helemaal duurzaam en 100% te recyclen is.

 

Bekijk de pergamijn zakjes

Previous post Next post

Laat een bericht achter