Druktechnieken

Bij Paco Verpakkingen is het mogelijk om je verpakkingen te personaliseren door je eigen gewenste bedrukking (met logo, naam of andere bedrukking) op de verpakking te bedrukken. Het voordeel van jouw eigen logo of merknaam op je verpakkingsmateriaal is dat je je winkel exclusief maakt én gratis marketing krijgt doordat mensen met deze verpakkingsmateriaal over straat lopen en als je geluk hebt het ook nog eens delen via sociale media. Je kan je verpakkingen eenvoudig laten bedrukken via de website.

De levertijd en de minimale afname verschillen per product. De artikelen worden bedrukt in Europa, in het Verre Oosten of uit eigen voorraad. In het laatste geval is er veel mogelijk met betrekking tot druktechnieken en is de minimale afname vaak lager. De artikelen die hieronder vallen zijn: magneetdozen, postdozen, verzenddozen, geschenkdozen met deksel en papieren draagtassen.

Het is belangrijk goed te weten welke druktechniek je gebruikt, anders kan je bedrukking er heel anders uitkomen dan dat de bedoeling was. Wil je meer weten over wat voor verschillende druktechnieken er bij ons mogelijk zijn, wanneer je welke het best kan gebruiken en wat de minimale afname per artikel is? Lees dan hieronder verder! Twijfel je nog steeds over welke druktechniek het beste is voor jouw creatie? Aarzel niet en vraag het onze experts.

 

1) Folie-diepdruk (Hotfoil)

Door verhitting van een metalen stempel wordt een (standaard) gekleurde folie in het product gedrukt. Hierdoor wordt de folie in de doos in licht reliëf bedrukt. De meest gebruikte foliekleuren zijn: wit, zwart, zilver, goud (allemaal verkrijgbaar in mat en glans), maar ook diverse andere kleuren, zoals roségoud, koper, regenboogzilver en diverse metallic kleuren zijn leverbaar.

Meest gebruikte toepassing: uit eigen voorraad kunnen wij onze magneetdozen en geschenkdozen met deksel bedrukken door middel van foliedruk. O.a. papieren draagtassen kunnen ook bedrukt worden met Hotfoil bedrukking, maar alleen vanuit productie. Het meeste tapes worden ook bedrukt door middel van foliedruk. 

Prijs Instelkosten Stempelkosten Levertijd
€1,35 per kleur en/of per zijde 100,00 per opdracht () per kleur en per zijde Op aanvraag

(vanaf € 150,00 éénmalig, mits ongewijzigd) 

ca. 10 / 15 werkdagen (na goedkeuring drukproef)

*Bijzonderheden:

  • Standaard beschikbare foliekleuren: Zwart, wit, goud, koper en zilver. (Andere standaard kleuren op aanvraag beschikbaar)
  • Foliedruk geeft een extra luxe uitstraling en is uitermate geschikt voor metallic opdrukken en als alternatief voor spot-uv druk (ton-sur-ton zwart op zwart)
  • Enkel lijndruk mogelijk (geen verloop / rasterdruk)

Zie hier een aantal voorbeelden van hotfoil:

2) Zeefdruk

Hiervoor wordt een zogenaamd raamwerk gecreëerd. Dit wordt over het product geplaatst en de inkt wordt over het frame “uitgesmeerd”. De inkt wordt via de openingen in het frame op het product overgebracht. De gebruikte inkten worden Pantone-inkten genoemd. Elke gewenste Pantone-kleur (PMS-kleur) is mogelijk met uitzondering van fluorescerende kleuren en bepaalde metallic inkten.

Zeefdruk is een stencildrukproces. In tegenstelling tot conventionele sjablonen (bijvoorbeeld van papier), kan deze drukwerktechniek ook worden gebruikt om zeer gedetailleerde, vrijstaande afbeeldingen te reproduceren. Dit wordt bereikt tijdens het drukwerkproces waarbij de inkt met de rakel door de zeef wordt geperst. Om zo’n sjabloon te maken, heb je een zeefdrukkader, foto-emulsie, een UV-lichtbron en een grafische sjabloon nodig, die voor de belichting volledig zwart op folie wordt gedrukt. Het raam wordt vervolgens verlicht met behulp van het gemaakte ontwerpsjabloon. Met dit volledige verlichte raam met eigen motief kan het zeefdrukproces vervolgens op verschillende materialen worden toegepast. Het klinkt ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. Het zeefdrukproces kan worden gebruikt voor het bedrukken van verschillende materialen. In de kunst worden voornamelijk papier, karton en canvas gebruikt. Deze grafische zeefdruk (ook wel serigrafie genaamd) is vooral bekend van Andy Warhol, die veel van zijn kunstafdrukken met weinig gereedschap rechtstreeks met behulp van de zeefdrukprocedure heeft gemaakt. Zeefdruk vind je tegenwoordig op grote schaal, vooral bij textieldruk. Textiel kan handmatig of automatisch in kleine en grote oplagen worden bedrukt. Textiel wordt hier bedrukt met bijvoorbeeld een zeefdrukcarrousel of een grote zeefdrukmachine.

Zeefdruk wordt toegepast op veel producten die Paco Verpakkingen op voorraad heeft, zoals papieren draagtassen. Magneetdozen en geschenkdozen met deksel kunnen ook gezeefdrukt worden. Meestal wordt deze druktechniek bij deze dozen gebruikt als de klant meerdere kleuren op de doos wil laten bedrukken of een specifieke PMS-kleur wil laten bedrukken.

Postdozen, brievenbusdozen en verzenddozen kunnen ook worden bedrukt door middel van zeefdruk. Dit betreft alle dozen van golfkarton. Deze dozen kunnen niet bedrukt worden door middel van foliedruk en dit gebeurt met kleinere aantallen (vanaf 100 stuks). Bij grotere aantallen (afhankelijk van het product en formaat) worden deze dozen uit productie bedrukt. 

Prijs per 100 st. Prijs per 250 st. Prijs per 500 st.  Instelkosten Levertijd
€1,55 per kleur en/of per zijde €1,40 per kleur en/of per zijde €1,25 per kleur en/of per zijde € 125,00 per opdracht voor de eerste kleur / zijde. Elke volgende Kleur / zijde: € 50,00 extra ca. 15 / 20 werkdagen (na goedkeuring drukproef)

*Bijzonderheden:

  • Elke gewenste PMS-kleur is mogelijk m.u.v. fluor en metallic kleuren
  • Zeefdruk wordt het meest gebruikt indien een specifieke PMS-kleur gewenst is bij 1 of 2 kleuren bedrukt (aan 1 zijde)
  • Enkel lijndruk mogelijk. (geen verloop / rasterdruk)

 

Zie hier een aantal voorbeelden van zeefdruk:

3) Digitaal-druk

Bij digitaal printen heb je een zeer breed assortiment aan producten die nu op deze manier bedrukt worden. Producten worden bedrukt door middel van een speciale printer. Denk hierbij aan kaartjes, etiketten en visitekaartjes, maar ook aan full colour bedrukte stickers. Onze magneetdozen zijn ook digitaal te bedrukken. Dit is echter alleen mogelijk op onze premium, mat wit magneetdozen. Deze druktechniek wordt gebruik als je een full colour bedrukking wilt of als je een gedetailleerde meer kleuren afbeelding wilt laten bedrukken. Postdozen, verzenddozen en papieren draagtassen kunnen op bepaalde voorwaarden digitaal bedrukt worden. 

 

Prijs per 100 st. Prijs per 250 st. Prijs per 500 st.  Instelkosten Modelkosten Levertijd
€2,20 per zijde €2,00 per zijde €1,90 per zijde €150,00 per opdracht € 65,00 voor een bedrukt model (wordt gecrediteerd na opdracht)  ca. 15 / 20 werkdagen (na goedkeuring model)

*Bijzonderheden:

  • De dozen worden bedrukt door middel van een speciale UV-printer.
  • De bedrukking wordt CMYK opgebouwd en dus zijn specifieke PMS-kleuren alleen te benaderen.
  • Deze druktechniek wordt meestal gebruikt bij full colour bedrukkingen en bij een verloop in kleur of een opdruk met schaduweffecten

Zie hier een voorbeeld van digitaal-druk:

4) Flexodruk

Flexodruk is een druktechniek die wordt gebruikt bij het bedrukken van producten vanuit productie. De Pantone-inkten worden door middel van een flexibele stempel (polymeer) op het papier, karton of plastic overgebracht. Denk aan een ouderwetse handstempel. Het principe is hetzelfde. De producten die vanuit productie worden bedrukt door middel van een flexodruk zijn: zijdepapier, papieren zakjes en papieren draagtassen. Het tape en ons satijn lint en krullint worden ook bedrukt met Flexo-bedrukking. Zie hieronder een voorbeeld.

 

5) Offset-druk

Offsetdruk werkt bijna hetzelfde als flexodruk, alleen wordt hier een metalen drukplaat gebruikt in plaats van polymere drukplaten. Hierdoor is het veel fijner en dus gedetailleerder afdrukken mogelijk. De print wordt mooier. De papieren draagtassen, magneetdozen, verzenddozen, postdozen uit productie en producten die meerkleurig of full colour bedrukt moeten worden, worden vaak bedrukt door middel van offset bedrukking. Bekijk hieronder hoe offset-druk eruit komt te zien.

 

6) Koudfolie

Naast Hot-foil bedrukking zoals eerder vermeld, is er ook koud-foliedruk. Dit is ongeveer dezelfde folie, maar in plaats van de folie door verhitting te persen wordt er een soort lijm laag op het oppervlak aangebracht. Hierop wordt de folie gelegd en de folie hecht aan de delen waar de lijm is aangebracht. Deze druktechniek wordt pas vanaf de productie toegepast en is een extra verbetering voor het product. Zie hieronder een voorbeeld van een koudfolie bedrukking.

 

 

Vanuit eigen voorraad:

Omschrijving
Druktechniek
Bijzonderheden
Magneetdozen Foliedruk Vanaf 100 stuks (meestal 1 kleur op de bovenzijde deksel)
Geschenkdozen met deksel Foliedruk Vanaf 100 stuks (meestal 1 kleur op de deksel)
Magneetdozen Zeefdruk Vanaf 100 stuks (meestal meerdere kleuren of een specifieke PMS-kleur)
Geschenkdozen met deksel Zeefdruk Vanaf 100 stuks (meestal meerdere kleuren of een specifieke PMS-kleur)
Magneetdozen Digitaaldruk Vanaf 100 stuks (meestal full-colour bedrukking op 1 of meerdere zijden)
Postdozen Zeefdruk Vanaf 250 stuks (meestal 1 op de deksel)
Brievenbusdozen Zeefdruk Vanaf 500 stuks (meestal 1 op de deksel)
Papieren draagtassen Zeefdruk Vanaf 500 stuks (1 of 2 kleuren)
Papieren draagtassen Zeefdruk Vanaf 100 stuks (1 of 2 kleuren)

 

Vanuit productie:

Omschrijving
Druktechniek
Bijzonderheden
Satijn lint Flexodruk Vanaf 300 meter - ca. 10 werkdagen
Tape Flexodruk Vanaf 36 rollen - ca. 4 á 4,5 weken
Zijdepapier Flexodruk Vanaf 10.000 vel - ca. 7 weken
Papieren draagtassen Flexodruk Vanaf 3.000 stuks (gedraaide handvat) of 5.000 stuks (platte handvat)
Papieren draagtassen Offsetdruk/foliedruk Vanuit EU-productie vanaf 250 stuks of 500 stuks verre oosten productie
Papieren zakjes Flexodruk Vanuit EU-producie vanaf 10.000 stuks

Vragen?

Voor meer informatie of vragen over het aanleveren van drukbestanden kan je contact met ons opnemen via [email protected] of via het contactformulier.