Geschenkdozen

Geschenkdoos. De Van Dale kent het woord niet. Het woord 'Giftbox' komt ook niet voor in de Oxford Dictionary. Toch krijg je bij het horen of lezen van deze woorden meteen een beeld van een decoratieve, luxe doos waarin een bijzonder cadeau is verpakt dat erop wacht om uitgepakt en bewonderd te worden! Een festijn van kleuren en patronen, wapperende linten en knisperend vloeipapier passeren het netvlies. Een gevoel van plezier en blijheid overvalt je.

Bij Paco Verpakkingen kennen we woorden geschenkdoos en giftbox maar al te goed. Een groot deel van het Paco magazijn is gevuld met deze dozen. Ze zijn er in alle soorten, maten, materialen, kleuren en dessins. Bedrukt, onbedrukt of nog custom made te bedrukken. Ze hebben in ieder geval één ding gemeen: ze staan allemaal klaar om gevuld te worden met de mooiste cadeaus.
Bij Paco Verpakkingen is het altijd feest.


De cultuur van cadeaus geven

Cadeaus, ook wel geschenken genoemd, worden gegeven om een felicitatie kracht bij te zetten. Cadeaus worden in speciaal daarvoor bestemd cadeaupapier ingepakt om de nieuwsgierigheid naar de inhoud te versterken. Het verpakken van een cadeau in een geschenkdoos is een geliefd alternatief voor geschenkpapier en geeft extra cachet en expressie aan het cadeau. Een bijkomend voordeel is dat een geschenkdoos zich goed leent voor hergebruik.

Een geschenkverpakking heeft een positieve invloed op de ontvanger. Hoe mooier het cadeau is verpakt, hoe meer het cadeau wordt gewaardeerd.

Geschiedenis van geschenkdozen

Het inpakken van cadeaus is een kunst en een vaardigheid die al eeuwen bestaat.

De oorsprong ligt in Azië, waar de eerste stukjes cadeaupapier dateren uit het oude China in de 2e eeuw voor Christus. In Korea wordt gezegd dat de 'bojagi', een traditionele wikkeldoek gemaakt van zijde, al bestond sinds de periode van de drie koninkrijken (57 v.Chr. tot 668 n.Chr.). In Japan bestaat de traditionele herbruikbare wikkeldoek genaamd ‘Furoshiki’ al sinds de Edo-periode (1603 tot 1867).

Traditionele Japanse wikkeldoek

In het Westen kwam het geven van ingepakte cadeaus pas later op gang. Het begon met de opkomst van de kerstkaart in 1843 in Engeland. Dit was een aanzet tot de ontwikkeling van decoratief papier om Kerstcadeaus in te verpakken. Kerstinpakpapier met dessins van kant en lint werden ontworpen. Dozen werden ingepakt met dit Victoriaanse kerstpapier en opgesierd met uitgesneden illustraties van de Kerstman, roodborstjes, engelen, hulststruiken en andere seizoensgebonden decoraties.

Sinds de verbeteringen van de druktechniek in 1890 werd het mogelijk op grotere schaal cadeaupapier van consistente kwaliteit te drukken. De gebroeders Hall, van de firma Hallmark, introduceerden moderne geschenkverpakkingen. In 1919 begon de firma met het op grote schaal produceren van decoratief inpakpapier dat vervolgens ook werd gebruikt voor het beplakken van dozen: een nieuwe en andere manier om een cadeau feestelijk te verpakken.

Cadeaumomenten

In de Europese cultuur worden geschenken vooral gegeven bij bepaalde gelegenheden zoals geboorte, verloving, huwelijk, jubileum, Vaderdag, Moederdag en verjaardagen. Ook bij het bezoeken van een zieke worden geschenken gegeven. Ook feestendagen kunnen een aanleiding zijn tot het geven van geschenken, zoals op Nieuwjaarsdag, Pasen, Sinterklaas en Kerst.

Uit de Amerikaanse cultuur hebben wij feestdagen overgenomen die ook aanleiding zijn voor het geven van een presentje: Valentijnsdag, Thanksgiving, Babyshowers en Housewarmings.

Relatiegeschenken

We geven cadeaus aan vrienden en familieleden als uitdrukking van liefde, dankbaarheid en vriendschap. Maar ook zakelijk geven we geschenken als een bedankje of compliment voor goede service of geleverde diensten. De ontvangers van deze relatiegeschenken kunnen zowel werknemers als klanten van een bedrijf zijn. Relatiegeschenken worden ook gebruikt voor reclamedoeleinden ter promotie van de merknaam en het versterken van de merkidentiteit. Bij deze promotionele geschenken is de presentatie soms waardevoller dan het geschenk zelf, omdat de verpakking hierbij fungeert om nieuwe klanten of relaties te werven en een merkidentiteit neer te zetten.

Cadeaus in andere culturen

In iedere cultuur gaat anders om met het ontvangen van cadeaus. In Suriname is het de gewoonte een cadeau na ontvangst niet direct uit te pakken om zo de gever niet te beledigen als het cadeau niet in de smaak valt. Om niet hebberig over te komen doet men in Zwitserland zijn uiterste best de cadeauverpakking niet te scheuren tijdens het uitpakken. In Japan worden veel cadeaus gegeven die nooit worden uitgepakt omdat ze vooral worden doorgegeven. De gever weet vaak niet wat hij of zij geeft omdat deze het ook maar recentelijk heeft gekregen en het niet heeft uitgepakt. Het gaat hier meestal niet om verjaardagscadeaus, maar om presentjes voor zakenrelaties.

In China wordt vaak de kleur rood voor verpakkingen gebruikt. Rood wordt beschouwd als een levendige en sterke kleur die geluk en gezondheid brengt aan de ontvanger.

Terug naar boven


Soorten geschenkdozen

Welke soorten geschenkdozen zijn er? Er zijn heel veel soorten geschenkdozen. De wijze van openen maakt het type doos. Zo zijn er bijvoorbeeld dozen met een los deksel dat kan worden opgetild of weg geschoven, maar ook dozen met een vast deksel dat kan worden geopend door een scharnierend deksel.

Doos met losse deksel

Dit type doos wordt door twee losse delen worden vervaardigd met behulp van een stans. Zowel de doos als de deksel worden beplakt met decoratief papier. Een losse doos van massief karton met een afneembaar deksel gemaakt  is zeer stevig, maar omdat deze doos volledig is verlijmd neemt deze meer ruimte in dan een doos die plat gevouwen kan worden. Maar door zijn stevigheid is een doos met losse deksel een echte bewaardoos en geschikt voor hergebruik.

Een doos met los deksel gemaakt van vouwkarton is een lichtere en iets minder stevige doos, maar heeft als voordeel dat deze plano wordt geleverd en dus weinig ruimte inneemt. Paco Verpakkingen gebruikt heeft dozen met deksel van zowel massief karton als van gestreken vouwkarton.

Toepassing

De geschenkdoos met losse deksel is zeer geschikt voor het verpakken van luxe kleding, schoenen, interieur accessoires, parfums of cosmetica.

Bekijk geschenkdozen met deksel

Doos met deksel

Doos met klepdeksel

Een klepdoos heeft geen losse deksel, maar een klep die aan de doos vast zit. Deze dozen worden in één stuk gestanst uit vouwkarton. De doos wordt niet verlijmd maar plat (plano) geleverd en neemt dus weinig opslag in. Dit type doos is gemakkelijk in elkaar te vouwen. Bij Paco Verpakkingen zijn de luxe gelamineerde postdozen voorzien van een klepsluiting.

Toepassing

De doos met klepdeksel is zeer geschikt voor het verpakken kleding, interieur accessoires, verzorgingsproducten. Omdat dit type doos bij Paco Verpakkingen een postdoos is, kan je deze doos gebruiken als cadeaudoos, maar ook als verzenddoos!

Bekijk dozen met klepsluiting

Doos met sluitklep aan bovenzijde of zijkant

Dit type doos is gemaakt van stevig vouwkarton en heeft een bodem die 4 flappen heeft die naar binnen worden geslagen. Dit wordt ook wel een Zweedse bodem genoemd. De doos wordt aan de bovenkant of zijkant handmatig gesloten door middel van een sluitklepje met een blokkeersysteem of een zelfklevende plakstrip, waardoor tape niet nodig is. De doos wordt plat geleverd en neemt dus weinig opslagruimte in. Dit type doos heet bij Paco Verpakkingen een autolock verzenddoos, en wordt niet aangeboden als een mooi versierde geschenkdoos. Je kan de doos natuurlijk wel verpakken met inpakpapier, waardoor het toch als een geschenk oogt.

Toepassing

De stevige bodem van deze doos maakt de doos geschikt voor een zwaardere inhoud zoals boeken en interieur accessoires.

Bekijk dozen met sluitklep

Magneetdoos

De koning onder de geschenkdozen; innovatief, sterk, handig en luxueus. Een magneetdoos bestaat uit één geheel. De platte vorm wordt gestanst uit massiefkarton en beplakt met een effen of gedessineerd papier, met een matte of glanzende afwerking. Het klepdeksel bevat een magneet waarmee de doos wordt gesloten.

Deze doos wordt plat geleverd en neemt zo in de opslag weinig ruimte in. De doos kan eenvoudig worden opgezet. De zijkanten kunnen permanent worden vastgemaakt met behulp van dubbelzijdig tape. Bij sommige magneetdozen wordt er gebruik gemaakt van klittenband in plaats van tape: zo wordt de doos semipermanent vastgemaakt.

Paco Verpakkingen levert ook reeds gemonteerde magneetdozen. Deze zijn permanent geplakt. Dit is voornamelijk het geval bij de kleinere magneetdozen, zoals giftcarddoosjes.

Toepassing

Deze stevige doos is functioneel voor zowel het aantrekkelijk als solide verpakken van serviesgoed, interieur accessoires, verzorgingsproducten en elektronica. De luxe uitstraling maakt de magneetdoos ook zeer geschikt voor het feestelijk inpakken en presenteren van kleding, schoenen, parfums en andere luxe items. In combinatie met opvulmateriaalzijdepapier en inpaklint is de magneetdoos de ultieme keuze op gebied van geschenkverpakkingen.

Bekijk magneetdozen

Magneetdoos

Vensterdoos

Oorspronkelijk zijn deze dozen van vouwkarton ontwikkeld voor bakkerijen, als verpakking én presentatie van gebak. Een vouwdoos met venster is vaak zes-punts verlijmd. Deze constructie is uitermate snel opzetbaar. Paco Verpakkingen heeft magneetdozen met venster in verschillende formaten in het assortiment.

Toepassing

Zeer geschikt voor gebak, bonbons of snoep. Het venster fungeert als display en is daardoor ook een ideale doos voor bijvoorbeeld cadeau- of kerstpakketten.

Bekijk vensterdozen

Magneetdoos met venster

Gondeldoos

Vanwege de ronde vorm en door de ronde vouwlijnen wordt de gondeldoos ook wel kussendoosje of pillow-pac genoemd. Deze doos van vouwkarton wordt plat geleverd en is eenvoudig op te zetten. De doos sluit zichzelf door de ronde vorm en kan eventueel met een sluitzegel worden dichtgeplakt.

Toepassing

Een kleine maat gondeldoos is geschikt voor het verpakken van bijvoorbeeld sieraden en waardebonnen. Een grote maat leent zich goed voor het verpakken van kledingstukken of accessoires.

Bekijk gondeldozen

Schuifdoos

De bekendste toepassing van dit type doos is het lucifersdoosje. Maar deze techniek leent zich ook goed voor andere toepassingen en grotere formaten. Een schuifdoos kan worden gemaakt van zowel massiefkarton als vouwkarton, afhankelijk van het gewenste formaat en functie.

Toepassing

Een klein formaat is te gebruiken voor sieraden, gift cards. Een groot formaat is geschikt als schoenendoos of kledingdoos.

Bekijk schuifdozen

Wijndoos

Door de specifieke afmetingen en het ontwerp verdient deze doos een eigen categorie in Paco’s assortiment geschenkdozen. De wijndoos wordt gemaakt van stevig vouwkarton. De doos wordt aan de onderkant afgesloten met een stevige autolock bodem. Autolock houdt in dat bij het opzetten van de doos de bodem automatisch wordt uitgevouwen en vergrendeld. Hierdoor is de wijndoos met autolock snel op te zetten en geschikt voor een zwaardere vulling zoals een wijnfles. Voor de veiligheid is de doos is alleen aan de bovenzijde met de insteekklep te openen.

Naast deze wijndozen van vouwkarton, heeft Paco Verpakkingen ook magneetdozen in het assortiment waar wijnflessen precies in passen.

Toepassing

Een wijndoos is geschikt voor ieder standaardformaat wijnfles, er zijn ook dozen specifiek voor champagneflessen.

Bekijk wijndozen

Wijdoos

Brievenbusdoos

De naam zegt het al: dit type doos past door de brievenbus. Handig in deze tijd waarin veel artikelen online worden besteld en thuisbezorgd. Deze doos wordt meestal gemaakt van golfkarton omdat dat een licht en relatief stevig materiaal is. Paco’s standaard brievenbusdoos is van bekleed met wit of bruin kraftpapier en heeft een klepsluiting aan de onder- en bovenzijde welke apart worden vergrendeld. Maar de brievenbusdoos is ook in andere kleuren verkrijgbaar. De doos wordt plat geleverd en is gemakkelijk te vouwen. Brievenbusdozen zijn ook beschikbaar met een zijsluiting.

Een brievenbusdoos kan in een handomdraai worden omgetoverd tot een feestelijke geschenkverpakking door gebruik te maken van een ‘sleeve’, een wikkel van gekleurd of bedrukt papier die om de doos wordt geschoven.

Paco Verpakkingen biedt ook luxe magneetdozen op brievenbusformaat. Deze geschenkdozen hebben een magnetische klepsluiting en worden gemonteerd geleverd. Daarnaast zijn er ook dozen met losse deksel die als brievenbusdoos gebruikt kunnen worden.

Toepassing

Geschikt voor het verpakken van boeken, tijdschriften, documenten en kleine, platte producten.

Bekijk brievenbusdozen

Brievenbusdoos

Postdoos

De postdoos wordt gemaakt van golfkarton. Dit type karton heeft als voordeel dat het licht is in gewicht en toch sterk. De doos wordt plat geleverd en is gemakkelijk op te zetten.

Een postdoos was altijd te herkennen aan de kraftbuine kleur. Maar een doos als deze wordt steeds vaker bedrukt en gelamineerd met en glanslaag. Voor de particuliere markt is bedrukking een manier om een doos visueel aantrekkelijk te maken en meer dan een functioneel product om veilig artikelen in te verzenden. Voor de zakelijke markt is een bedrukte doos een marketingtool: de bedrukking kan de merkidentiteit communiceren of al een tipje van de sluier oplichten betreffende de inhoud.

Toepassing

De onbedrukte postdoos wordt veelal gebruikt als omdoos voor het verzenden van geschenkdozen. In de bedrukte of gelamineerde uitvoering is de postdoos een mooie en praktische kadoverpakking. Geschikt voor het verpakken van alles dat verstuurd moet worden en niet door de brievenbus past.

Bekijk postdozen

Postdoos

Binnenwerk

Een geschenkdoos kan aan de binnenkant worden voorzien van een interieur van karton dat een vakverdeling vormt. Meestal bestaat een vakverdeling uit meerdere haaks op elkaar geplaatste kartonnen platen. Deze platen worden in elkaar geschoven en dit binnenwerk wordt als één geheel in de doos geplaatst. Een andere optie is het verlijmen van kartonnen wanden in de doos om vakken te creëren.

Als het belangrijk is dat de inhoud schokabsorberend wordt verpakt, kan een interieur ook van schuim worden gemaakt.

Toepassing

Een interieur van karton maakt een vakverdeling in de doos om producten gescheiden in één doos te kunnen verpakken. Voor een cadeaupakket is dit een mooie manier van presentatie.

Een schuiminterieur volgt de contouren van een product en sluit naadloos aan op de doos waardoor een product veilig kan worden verzonden. Paco Verpakkingen kan deze interieurs, ook wel inlays genoemd, ook op maat maken! Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Bekijk dozen met interieur

Interieur geschenkdoos

Terug naar boven


Grondstof van geschenkdozen

Het meest gebruikte materiaal voor het maken van geschenkdozen is karton. Karton is papier dat bestaat uit meerdere lagen, met een gewicht van minimaal 180 g/m2. Er zijn veel soorten karton. Voor stevige, vormvaste geschenkdozen wordt doorgaans massiefkarton gebruikt; voor lichte, meer flexibele dozen is vouwkarton het meest gangbare materiaal.

Voor geschenkdozen die ook stevig genoeg moeten zijn voor verzending wordt ook wel golfkarton gebruikt.

Massiefkarton

Massiefkarton wordt gemaakt van oud papier en heeft een basismassa tussen 500 en 1200 g/m2. Massiefkarton wordt aan één of beide zijden voorzien van papier om een mooier of beter bedrukbaar uiterlijk te krijgen. Hiervoor kan ook papier met een laminaat of PE-coating worden toegepast. Een dergelijke coating beschermt het karton tegen vocht. Massiefkarton wordt gemaakt in een kartonfabriek en op rollen of gesneden op pallets geleverd.

Dit materiaal is zeer geschikt om te verwerken tot geschenkdozen; het is stevig en kan worden afgewerkt met allerlei soorten (decoratief) papier. Paco Verpakkingen maakt magneetdozenschuifdozen en geschenkdozen met losse deksel van massiefkarton.

Massiefkarton

Vouwkarton

Vouwkarton wordt meestal gemaakt van oud papier en soms van populieren- of dennenhout. Het is vergelijkbaar met massiefkarton, maar een stuk lichter in gewicht; de basismassa ligt tussen de 200 en 600 g/m2.

Ook vouwkarton wordt aan één of beide zijden beplakt met papier voor een fraaier uiterlijk of om het geschikter te maken voor bedrukken. Vouwkarton kan worden gevouwen om er bijvoorbeeld doosjes van te maken. Het is sterk genoeg om het product in de doos te beschermen. Ook vouwkarton wordt gemaakt op een kartonmachine in een kartonfabriek.

Vouwkarton wordt veelal gebruikt voor het verpakken van gebruiksartikelen. Ook voor geschenkdozen is dit een zeer geschikt materiaal; het is licht, toch sterk én kan goed worden bedrukt.

Paco Verpakkingen maakt geschenkdozen met losse dekselzijsluiting of sluitklep van vouwkarton. Ook voor de productie van gondeldozen wordt vouwkarton toegepast.

Vouwkarton

Golfkarton

Golfkarton is licht en buigzaam in één richting. Dit karton bestaat uit drie lagen. De boven- en onderlaag zijn meestal van hetzelfde - doorgaans eenvoudig - papier gemaakt. De middelste laag is gemaakt als een golf, vandaar de naam golfkarton. Op de punten van de golven wordt lijm gesmeerd waarop de boven- en onderlaag wordt geplakt.

Omdat golfkarton een goede bescherming biedt aan de inhoud tijdens transport is het zeer functioneel als verzendverpakking Voor cadeaus die per post worden verstuurd zijn luxe verzenddozen van golfkarton zeer geschikt. Voor deze toepassing wordt de bovenlaag en/of onderlaag beplakt met een luxere papiersoort. Paco Verpakkingen maakt verzenddozen en luxe postdozen van golfkarton.

Golfkarton

Ongestreken en gestreken karton

De term 'gestreken' verwijst naar een oppervlaktebehandeling van het papier. Gestreken papier bestaat uit de basisgrondstof houtvrij of houthoudend papier en is afgewerkt met een of meerdere strijklagen. Die strijklagen bestaan uit krijt of porseleinaarde. Door de strijklagen is gestreken papier geschikt voor het drukken met fijne rasters. De strijklaag kan mat, zijde, gesatineerd of hoogglanzend zijn. Ongestreken papier heeft geen strijklaag en is niet zo glad.

Terug naar boven


Geschenkdozen bedrukken

Door middel van een bedrukking krijgt een geschenkdoos zijn eigen unieke identiteit. Een bedrukking op een geschenkdoos kan bestaan uit een logo, een tekst, een dessin, een foto of een combinatie daarvan. Een bedrukking kan all-over op een doos worden geplaatst, of op een gedeelte. De opties zijn eindeloos. 

Door diverse geavanceerde druktechnieken is het tegenwoordig al mogelijk om vanaf 100 stuks een eigen bedrukking op een magneetdozen en doos deksel te laten plaatsen. Voor elk soort bedrukking is het van belang dat het ontwerp voldoet aan de aanleverspecificaties van Paco Verpakkingen. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende druktechnieken voor het bedrukken van een geschenkdoos.

Zeefdruk

Zeefdruk is een druktechniek die op vrijwel alle materialen kan worden toegepast. Omdat zeefdrukinkt een dekkende inkt is, kan een donkere ondergrond ook worden bedrukt. Dit in tegenstelling tot hoogdruk, vlakdruk en diepdruk, waarbij transparantere inkten worden gebruikt. Bij zeefdruk wordt via een gaasdoek van staal, zijde of polyester waarop het drukbeeld staat, een laag inkt op de doos overgebracht. Een teveel aan inkt op het doek wordt door een zogenaamde rakel verwijderd.

Voor iedere kleur in een ontwerp wordt een zeef gemaakt. Bedrukking in elke PMS kleuren is mogelijk.

Toepassing

Zeefdruk is geschikt als bedrukking op alle ondergrondkleuren, dus ook op zwarte dozen. Met name geschikt voor bedrukking in één of twee kleuren, dus logo’s, teksten en patronen.

Zeefdruk

Inkjetprint

Een inkjetprinter, ook wel inktstraalprinter genoemd, gebruikt vloeibare inkt die op papier wordt gesproeid. In feite wordt er met wat kracht een druppeltje op het papier gespoten.

Voor het bedrukken van geschenkdozen die plano worden geproduceerd, gebruikt Paco Verpakkingen digitale flatbed printers. Deze printers hebben een vlak oppervlak waarop de te bedrukken platte doos kan worden geplaatst.

Het instelbare bed maakt het mogelijk om op oppervlakken te drukken die in dikte variëren; van een dun vel papier tot dik karton. Flatbed printen is een goede vervanging voor zeefdruk omdat drukplaten of zeefdrukken niet nodig zijn. De digitale printtechnologie maakt het mogelijk in kleine aantallen te bedrukken.

Toepassing

Inkjetprint is geschikt voor bedrukking op een witte ondergrondkleur en bij lage aantallen en met name geschikt voor full colour bedrukking.

Offset

Offset is een vlakdruktechniek. Offset werkt volgens het principe dat water (onbedrukt deel) en inkt (bedrukt deel) elkaar afstoten. Het beeld wordt vanaf een plaat op het te bedrukken materiaal gedrukt. Meestal wordt hiervoor een aluminium plaat gebruikt. Offset wordt gekenmerkt door een regelmatig inktverbruik en geeft letters en vormen een scherp afgetekende rand.

Toepassing

Offset wordt gebruikt bij bedrukking op een witte ondergrondkleur en bij hoge aantallen. Met name geschikt voor full colour bedrukking.

Flexodruk

Flexodruk is een grafische hoogdruktechniek, waarbij een afbeelding of tekst in reliëf is aangebracht op een flexibele, vaak rubberen drukplaat die rond een drukcilinder is bevestigd. De hogere, af te drukken delen worden van dunne sneldrogende inkt voorzien en vervolgens afgedrukt op papier of karton.

Toepassing

Flexodruk is met name geschikt voor bedrukking in één of meerdere kleuren. Paco Verpakkingen gebruikt deze techniek voor het bedrukken van vloeipapier.

Foliedruk

Foliedruk is een hoogdruktechniek waarbij door middel van druk en warmte een speciaal geprepareerde dunne folie wordt overgedragen op karton. Dit gebeurt met een metalen stempel die speciaal daarvoor wordt gemaakt.

De folies zijn beschikbaar in diverse (metallic) kleuren. Het voordeel van deze druktechniek is dat een optimaal resultaat wordt behaald in bijvoorbeeld een gouden of zilveren opdruk. Iets dat met drukinkt bijna niet mogelijk is.

Bij Paco Verpakkingen is foliedruk al mogelijk vanaf kleine aantallen. De exclusief voor een klant gemaakte stempel wordt bewaard en hergebruikt bij een nabestelling waarbij stempelkosten komen te vervallen.

Toepassing

Foliedruk is geschikt voor bedrukking op alle ondergrondkleuren bij een bedrukking in één kleur; een logo, tekst of patroon. Paco Verpakkingen past foliedruk vooral toe op magneetdozen.

Foliedruk

Embossing & Debossing

Embossing en debossing zijn beide processen voor het maken van reliëfafbeeldingen in papier en karton. Bij embossing komt het patroon omhoog en ligt het als het ware op de doos. Bij debossing wordt het patroon in het karton gedrukt en ligt het naar beneden.

Toepassing

Embossing en debossing is te gebruiken op alle ondergrondkleuren. Het is geschikt voor ontwerp in één kleur; een logo, tekst of dessin.

Embossing & Debossing

Terug naar boven


Geschenkdoos naar eigen ontwerp

Een custom made geschenkdoos wordt exclusief voor een klant ontworpen en geproduceerd. Paco Verpakkingen heeft de expertise en mogelijkheden om specifieke wensen te realiseren op gebied van model, materiaal, formaat, bedrukking en afwerking. We zijn creatief, werken efficiënt en zorgen voor een geschenkdoos die de identiteit van een product, merk, winkel of webshop versterkt!

Een geschenkdoos naar eigen ontwerp is mogelijk vanaf 1000 stuks. Neem contact op met de klantenservice voor extra informatie.

Terug naar boven


Aanvullende verpakkingen voor geschenkdozen

Om het plaatje helemaal af te maken kan een geschenkdoos worden gecombineerd met ander cadeauverpakkingsmateriaal zoals bijzonder vulmateriaal, zijdepapier, cadeaupapier en decoratief lint.

Sizzlepak

Sizzlepak is een opvulmateriaal van papier dat in smalle stroken is gesneden en gevouwen in een zigzagvorm. Het opvulmateriaal heeft veel voordelen: het is vrijwel stofvrij, 100% biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijk en het biedt efficiënte bescherming. Het is leverbaar in veel kleuren waardoor het een fraaie visuele aanvulling van een geschenk kan vormen.

Toepassing

Sizzlepak is handig bij het opvullen van geschenkdozen die servies, glaswerk of andere breekbare artikelen bevatten. Maar het is ook ideaal voor cadeaupakketten en andere producten om een stijlvolle presentatie te creëren.

Bekijk sizzlepak

Sizzlepak

.

Zijdepapier

Zijdepapier, vloeipapier, tissue papier, zijdevloeipapier… Allemaal benamingen voor dat charmante, bijna doorschijnende, knisperende papier om producten zowel veilig als feestelijk in te verpakken. Dit papier wordt verpakt in vellen geleverd.

Oorspronkelijk was dit papier doorgaans wit gebleekt, maar tegenwoordig is het verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog, inclusief metallic en parelmoer kleuren. Zijdepapier leent zich uitermate goed voor het bedrukken met offset of flexodruk. Paco Verpakkingen een groot assortiment vloeipapier met dessin én vloeipapier in effen kleuren op voorraad. Zijdepapier met bedrukking met eigen logo of eigen dessin behoort ook tot de mogelijkheden.

Toepassing

Zijdepapier is handig bij het opvullen van geschenkdozen die servies, glaswerk of andere breekbare artikelen bevatten. Maar het vloeipapier kan ook gebruikt worden om geschenkdozen mee op te vullen waarin kleding, accessoires, cosmetica en parfums worden verpakt.

Bekijk zijdepapier

Zijdepapier

Geschenkpapier

Verjaardagen, feestdagen, geboorte; voor iedere gelegenheid is er cadeaupapierEffen of met dessin, basic of luxemat of glans, het assortiment van Paco Verpakkingen is eindeloos. Inpakpapier is standaard leverbaar in twee breedte maten; 30 cm en 50 cm.

Toepassing

Geschenkpaper is te gebruiken voor het verpakken van een cadeau of het inpakken van een doos.

Bekijk geschenkpapier

Inpakpapier

Lint

Een lint is een band van stof of kunststof. Stoffen inpaklinten zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals satijn, fluweel, organzakatoen en jute. Er zijn ook linten van synthetische materialen zoals polyester, nylon en polypropyleen. Lint wordt gebruikt voor ontelbare praktische, decoratieve en symbolische doeleinden. Maar lint heeft naast versiering van geschenkverpakkingen ook andere versierfuncties; culturen over de hele wereld gebruiken lint in hun haar, rond het lichaam en op kleding en zelfs gebouwen.

Toepassing

Lint kan gebruikt worden om een geschenkdoos te sluiten of te decoreren. Daarnaast wordt lint ook gebruikt om rozettenstrikken en applicaties van te maken.

Bekijk lint

Inpaklint

Terug naar boven