Blog menu

Laatste blogposts

Geen keuzestress meer bij het kiezen van de juiste kartonnen verzenddozen!

751 Views

Verstuur jij regelmatig producten per post of via een pakketdienst? Bij Paco Verpakkingen begrijpen wij dat een goede verpakking essentieel is om je producten veilig te verzenden. Wij bieden een uitgebreid assortiment verzenddozen aan. Of je nu opzoek bent naar verzenddozen, postdozen met plakstrip, postdozen of brievenbusdozen. Ideaal voor het versturen van webshoporders, pakket- en palletverzendingen of voor verhuizen en opslag van goederen. Lees snel verder voor het stappenplan om de juiste kartonnen verzenddoos te kiezen.

Back to the basics

Om de perfecte keuze te maken voor de verzenddoos, die jij zoekt, gaan we terug naar de basis. Want wat is golfkarton eigenlijk? Karton is een papiersoort die wordt opgebouwd uit meerdere lagen. Papier wordt pas officieel karton genoemd, wanneer het zwaarder is dan 179 gram per vierkante meter.

Belangrijke eigenschappen van karton zijn dat het makkelijk te bewerken is. Met een coating kan het waterdicht worden en door opdruk is karton te personaliseren. Denk aan het makkelijk bedrukken van het logo van uw bedrijf of andere belangrijke informatie. Daarbij kan karton goed tegen een stootje en scheurt niet snel. Verzenddozen worden ook wel Amerikaanse vouwdozen genoemd.

Enkel, dubbel of triplegolf?

Het verschil tussen deze drie soorten karton is dat ze bestaan uit een, twee of drie lagen geribbeld papier. Een verzenddoos van enkel golfkarton is vooral geschikt voor het verzenden van lichte en dragende artikelen. De dozen zijn gemakkelijk te sluiten met behulp van verpakkingstape. Voor hoger draagvermogen zijn dubbele golfkartonnen dozen een goede oplossing. Deze dozen bieden net wat meer stevigheid dan de enkelgolf en zijn geschikt voor het verpakken en beschermen van zware en breekbare producten.

Om nog meer stevigheid aan te bieden, hebben wij Triple golfkarton verzenddozen nieuw in ons assortiment. De dozen bestaan uit 4 lagen zwarte kraft en 3 lagen hoogwaardig gerecycled papier. Door de drie dubbele laag zijn deze dozen extra stevig. We adviseren je om deze dozen te gebruiken voor het verzenden van zware of breekbare producten. Alle verzenddozen van Paco Verpakkingen worden plano aangeleverd maar zijn makkelijk in elkaar te zetten en te sluiten met verpakkingstape.

Een alfabet aan golfsoorten.

Naast het aantal lagen golfen is er ook nog onderscheid te maken in het soort golf. Deze worden aangegeven met een letter. De letters geven de dikte/hoogte van de golf en het aantal golven per meter aan. Ons assortiment bestaat uit kartonnen verzenddozen met de letters B, C, BC & EB. Hieronder een uitleg per letter.

B-golf
Deze fijne golf heeft een hoogte van 2,5 mm en ca 160 golven per meter. Dozen met een B-golf worden vaak gebruikt voor verpakkingen die stapelbaar zijn en een goede verticale druk kunnen hebben.

C-golf
Dit type golf is veerkrachtig en heeft ongeveer 140 golven per meter. Dit noemen ze ook wel middel grof. Goed bestand tegen barsten en temperatuurverschillen. Dit type golf staat bekend om zijn hoge draagkracht en is goed bestand tegen stapelen.

BC-golf
Een dubbele golf met een hoger draagvermogen dan een enkele golf. Het heeft een dikte van 6,6 mm. Het is geschikt voor het verpakken en beschermen van zware, breekbare en niet-dragende producten.

EB-golf
Dit soort golf karton is extra stevig! Door de dubbele golf met een golfkarton dikte van 4,5 mm kun je producten verpakken en goed beschermen.

Collomoduul kenmerk

Bij Amerikaanse vouwdozen zul je het woord ‘collomoduul’ tegenkomen. Dit betekent dat, wanneer je een specifiek aantal van deze dozen stapelt, deze precies passen op een pallet. Afgeleid van de grondmaat 60 x 40 cm passen de dozen via verschillende stapelwijzen altijd op een ISO-pallet (100x120 cm), de Europallet (80x120 cm) en de rolcontainer (60x80 cm). Het collomodule kenmerk maakt het verzenden van deze dozen zeer eenvoudig en zorgt ervoor dat u zo efficiënt mogelijk gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte op een pallet. Zo hou je de transportkosten goed onder controle!

We hebben een match!

Nu je alles weet over golfkarton verzenddozen is het belangrijk om na te gaan wat je gaat vervoeren. Let hierbij goed op de grootte en welke producten je gaat vervoeren. Bekijk ons assortiment verzenddozen en vind de doos die bij jouw past! Vergeet niet om er tape bij de bestellen om de verzenddoos dicht te plakken. Daarnaast kan je ook denken aan opvulmateriaal voor de dozen zoals opvulchips en sizzlepak.


Previous post Next post

Laat een bericht achter