Blog menu

Laatste blogposts

Pallets verzenden? Wij geven 5 tips om het verzendproces soepel te laten verlopen

2059 Views
Geplaatst in: Verpakkingsmateriaal

Vele webshops krijgen hiermee te maken: het samenstellen van een pallet. Vaak gaat dit gepaard met enig wat gepuzzel. In deze blog geven wij een aantal tips om dit proces gemakkelijker te laten verlopen.

1. Een stabiele basis

Erg belangrijk bij het samenstellen van een pallet is het juiste gebruik van materialen. Een goed opgebouwd pallet begint natuurlijk met de inhoud, of te wel de dozen. In de meeste gevallen worden hier verzenddozen voor gebruikt. Deze dozen zijn licht van gewicht en gemakkelijk in gebruik te nemen. Het opstapelen van de pallet gaat het gemakkelijkst als je onderop de pallet begint met de grootste en zwaarste dozen. Vervolgens werk je je weg naar boven, gebruik hiervoor verzenddozen met een steeds kleinere maat.

Er is grote variatie in dozen en formaten. De kleinste dozen die je kunt gebruiken, zijn onze brievenbusdozen in A6 formaat die uitstekend te gebruiken zijn om kleine of dunne voorwerpen mee te verzenden. Daarnaast zijn er ook verzenddozen, vaak wit of bruin. Deze dozen zijn groter dan brievenbusdozen en kunnen gemakkelijk in elkaar worden gevouwen. De dozen variëren tussen 18.5x12.5x9cm en 80x55x25cm. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om een pallet mee te vullen.

2. Dozen bij elkaar binden

Nu de dozen op de pallet staan, is het natuurlijk belangrijk dat ze daar ook blijven staan tijdens het transport. Tijd dus om de pallet in te pakken, dit kan gedaan worden op verschillende manieren. Allereerst door gebruik te maken van een omsnoerband. Deze band bindt je om de volledige pallet heen om zo te voorkomen dat de lading gaat schuiven. Omsnoerbanden hebben een standaard trekkracht van 86kg maar deze kan oplopen tot maar liefst 297kg. Met behulp van een metalen gesp zijn de omsnoerbanden heel gemakkelijk strak te trekken.

Er zijn vele verschillende hulpmiddelen om het bevestigen van een band te vergemakkelijken zoals bijvoorbeeld de sluittang. Vaak wordt het omsnoerband besteld in combinatie met hoekprofielen. Hoekprofielen zorgen ervoor dat insnijding van het omsnoerband in de verzenddoos wordt voorkomen, het is namelijk makkelijk om te vouwen gerecycled karton.  

3. Pallet beschermen met folie

Een andere optie om de dozen vast te binden is door gebruik te maken van verschillende folies. Zoals rekfolie, dit dunne folie wikkel je om het pallet heen zodat deze wordt afgesloten. Rekfolie is beschikbaar in een transparante en zwarte kleur. Nieuw in ons assortiment is bio based rekfolie. Deze folie is 100% recyclebaar en deels vervaardigd uit suikerriet waardoor het een uitstekend milieuvriendelijk alternatief is. Een ander voordeel van het gebruik van rekfolie is de beschermende factor, de plastic folie is namelijk waterafstotend dus bij een spatje regen blijft de inhoud droog. 

4. Extra stabiliteit met golfkarton

Hoe hoger de pallet wordt, hoe beter je de stabiliteit moet waarborgen. Wij adviseren daarom het gebruik van golfkarton als tussenplaten om de pallet extra en beter te stabiliseren. Golfkarton is zeer multifunctioneel en daarom superhandig! Je kunt golfkarton ook gebruiken om pallets af te dekken of om producten te omwikkelen en te beschermen. Het golfkarton is te verkrijgen op rol en daarom op maat te snijden, de golfkartonnen tussenplaten zijn in de maten van een europallet en blokpallet online te bestellen.

5. Afdekken van de inhoud

Het zou ook kunnen dat jouw pallet voor een langere tijd in een opslag staat of door de buitenlucht heen vervoerd wordt, op dat soort momenten is het handig om afdekfolie te gebruiken. Dit folie is een stuk dikker dan rekfolie en beschermt tegen stof, vocht en vuil zodat de inhoud van de pallet goed behouden blijft. Je hebt de keuze uit diverse transparante afdekfolies en een zwarte variant.

Hopelijk hebt je een aantal extra tips opgestoken en ben je door deze blog beter voorbereid voor je volgende pallet verzending! Mocht je nog vragen hebben over de soorten verpakkingen, stel ze dan gerust via [email protected].


Previous post Next post

Laat een bericht achter