Blog menu

Laatste blogposts

Een afstudeerstage bij Paco Verpakkingen

1150 Views

Een afstudeerstage bij Paco Verpakkingen

"De afgelopen 4 tot 5 maanden heb ik afstudeerstage gelopen bij Paco Verpakkingen in Amsterdam. Ik heb hier gewerkt als marketing en communicatie stagiaire en heb het erg naar mijn zin gehad en ook veel geleerd!".

Even voorstellen

Mijn naam is Kinsey en ik volg de opleiding International Business Studies aan de Haagse Hogeschool. Het was voor mijn studie dan ook een logische richting om hier afstudeerstage te lopen in marketing en communicatie. In eerste instantie was ik alleen geïnteresseerd in een stage gerelateerd aan databases, maar na het lezen van de vacature kwam ik er al snel achter dat een marketing- en communicatie afstudeerstage ook erg interessant kan zijn.

Zoeken, zoeken, en zoeken...

Omdat veel bedrijven door COVID-19 tot stilstand zijn gekomen, had ik er moeite mee of ik überhaupt een leuke afstudeerstage zou vinden. Gelukkig waren er nog genoeg leuke vacatures op Paco Verpakkingen. Je bent natuurlijk snel geneigd om naar de grote namen en grote bedrijven te kijken, ook hier heb ik mezelf schuldig aan gemaakt.

 

Kantoor - Maroastraat 6, Amsterdam

Toen ik de vacature zag en solliciteerde, werd ik door Merel uitgenodigd voor een gesprek. Het gesprek verliep heel goed voor mijn idee! Dezelfde dag heb ik een opdracht van Paco Verpakkingen ontvangen en gelijk terug gestuurd. Een paar dagen later werd ik meteen aangenomen!

Paco Verpakkingen Magazijn

 

Stage in COVID-19 tijd

Natuurlijk moet je tijdens de stage altijd met allerlei zaken rekening houden, zeker op de marketing- en communicatieafdeling. Nu was dit vanwege COVID-19 nog een grotere uitdaging dan normaal. Er waren allemaal extra protocollen waar je rekening mee moest houden, zoals vervoer naar kantoor, omdat je niet met teveel mensen bij elkaar mag zitten. Op kantoor moesten we allemaal alle materialen die we gebruiken desinfecteren en schoonmaken.

Mocht je toch nog twijfelen of het vanwege de situatie wel verstandig is om op dit moment stage te lopen, dan zou ik zeggen: doe het gewoon! We zijn nu een jaar verder en de meeste bedrijven hebben echt een strikt protocol opgesteld wat het veilig maakt voor iedereen. Je moet echt openstaan voor verandering en flexibel kunnen zijn, maar als je denkt dat je dit kunt, heb je niets te verliezen.

 

Mijn onderzoek

Mijn onderzoek was gebaseerd op de intrede van Paco Verpakkingen in de Duitse markt tijdens de COVID-19 pandemie. Het was een interessant onderzoek met veel internationale aspecten. Het onderzoek heeft mij veel geleerd over internationale enquêtes schrijven en persoonlijke interviews houden op anderhalve meter afstand.

Leerzame tijd

Al met al kan ik zeggen dat ik echt met open armen werd ontvangen door het team van Paco Verpakkingen en dat ik me vanaf het begin met alles in meegetrokken voelde. Ik maakte ook echt deel uit van het team en was niet "de stagiaire". Ik kan met trots kijken naar alle geweldige dagen die we hebben gehad en heb het bedrijf echt zien groeien vanaf het begin tot hoe het nu is.


Previous post Next post

Laat een bericht achter