Blog menu

Laatste blogposts

Hoe moet je de formaten van verschillende producten zien?

188 Views

Het is soms lastig in te schatten wat het formaat van een product is, wanneer je producten vanaf een computer- of telefoonscherm wilt bestellen. Wat betekent de lengte, breedte en hoogte van een product ook alweer? En wat houden de / en + symbolen in die af en toe bij het formaat van producten staan? Na het lezen van deze blogpost, hoeft het inschatten van formaten niet lastig meer te zijn. Lees hieronder de uitleg over de aangegeven maten per productsoort op onze website.

Lengte, breedte en hoogte

De maten die bij de producten staan, zijn vooral de binnen maten. Het is mogelijk dat producten per batch kunnen afwijken van de aangegeven maat. Dit staat ook in onze algemene voorwaarden. De formaat volgorde bij producten wordt altijd aangegeven met: lengte x breedte x hoogte.

Het kan wel eens voorkomen dat er een / of een + bij het formaat staat aangegeven. Een / betekent hoe groot de zijvouw van een product is. Dit zie je vooral bij producten als draagtassen, verzendzakken, cadeauzakjes en papieren zakjes.

Daarnaast komt het ook wel eens voor dat er een + bij het formaat staat. Dit teken betekent dat er een extra rand, vaak een plakstrip, aan het product zit. Deze centimeters zijn een extra omvouw stukje en kun je niet meerekenen met het totale formaat van een product. Dit symbool zie je vooral terug bij verzendzakken, papieren zakjes. en cadeauzakjes

Kom je er nog niet helemaal uit voor het product dat je zoekt? Lees en zie op de afbeeldingen hieronder per productcategorie hoe maten worden aangeven.

Op zoek naar een passende doos?

Verzenddozen, magneetdozen, geschenkdozen of bijvoorbeeld wijndozen. Wij verkopen ze in allerlei kwaliteiten, varianten, kleuren en formaten. Om er goed achter te komen naar welk formaat doos jij op zoek bent, is het belangrijk om te begrijpen hoe wij onze formaten aangeven. Bij dozen die op onze website staan, is de lengte vaak het vooraanzicht. Het zijaanzicht geven wij aan met de breedte en de hoogte van de doos. Zie de afbeelding hiernaast wat wij daar precies mee bedoelen.

Specifiek op zoek naar een kartonnen verzenddoos voor het versturen van jouw pakketten? Maar kom je er nog niet helemaal uit welke geschikt is voor jouw producten? Lees dan alles wat je moet weten over kartonnen verzenddozen in onze blog ’Geen keuzestress meer bij het kiezen van de juiste kartonnen verzenddozen!’. Formaten dozen

Draagtassen, verzendzakken, cadeauzakjes en papieren zakjes

Bij de meeste draagtassen wordt het vooraanzicht aangegeven met de lengte en de breedte van de tas doormiddel van een /-symbool. Dit teken staat voor de breedte van de zijvouw van de tas. Tassen worden plat aangeleverd en kun je uitvouwen zodat deze breder worden. Op deze manier kun je de tasjes vullen met van alles. Het /-symbool bij formaten zie je vooral bij producten als draagtassen, verzendzakken, cadeauzakjes en papieren zakjes.

Daarnaast komt het ook wel eens voor dat er een + bij het formaat staat. Dit teken betekent dat er een extra rand, vaak een plakstrip, aan het product zit. Deze aanvullende centimeters zijn een extra omvouw stukje en kun je niet meerekenen met het totale formaat van een product. Dit symbool zie je vooral terug bij verzendzakken, papieren zakjes en cadeauzakjes.

Wil je weten welke specifieke verzendzak om een bepaald formaat geschenkdoos past? Lees alles hierover in onze blog ’Welke verzendzak past om mijn geschenkdoos’. Formaten zakken

Boekverpakkingen

Ben jij op zoek naar een verpakking speciaal gemaakt om boeken in te versturen? De bruine boekwikkels zijn speciaal geproduceerd voor het verzenden van boeken. De hoogte van de verpakking is verstelbaar. Dit geven wij aan als ‘met variabele hoogte’ bij het formaat. De boekverpakkingen worden plano aangeleverd in bundels en kun je zelf in elkaar vouwen naar de juiste hoogte die voor jou geschikt is. Formaten boekverpakkingen


Previous post Next post

Laat een bericht achter